«Μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα και πετύχαμε ήδη πολλά», αναφέρεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή τον απολογισμό του έργου των 20 πρώτων μηνών της κυβέρνησης.

«Για να γλυτώσουμε από την χρεοκοπία εξασφαλίσαμε ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ και για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας καταφέραμε την μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη», υπογραμμίζεται στο βίντεο και συμπληρώνεται πως: «Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, με όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με όλες τις υπογραφές και τις αποφάσεις στο διαδίκτυο και με τη δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής».

Μεταξύ άλλων στο βίντεο των πεπραγμένων της, η κυβέρνηση αναφέρει πως «για ένα κράτος που σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο, με τον Καλλικράτη, με μείωση κατά 2 δισ. ευρώ των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, με μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, με μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που εξασφαλίζει τις συντάξεις των παιδιών μας».

«Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε
Αλλάζουμε μαζί», είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση κάνοντας τον απολογισμό του έργου της, στους 20 πρώτους μήνες.

Πηγή: skai.gr