«Θρήνος» στη νεολαία: Οι BTS πάνε φαντάροι

Εκατομμύρια κοριτσάκια (και αγοράκια) σε όλο τον κόσμο θα στερηθούν το αγαπημένο τους συγκρότημα για δύο χρόνια

Εκατομμύρια κοριτσάκια (και αγοράκια) σε όλο τον κόσμο θα στερηθούν το αγαπημένο τους συγκρότημα για δύο χρόνια καθώς τα επτά μέλη των BTS - ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα στον κόσμ - θα υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους στην πατρίδα τους, τη Νότια Κορέα. 

Οι superstar της K-pop θα υπηρετήσουν σχεδόν δύο χρόνια στον στρατό, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που τους εκπροσωπεί, Big Hit Music τερματίζοντας μια πολυετή συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για το αν θα πρέπει να λάβουν εξαίρεση.

Το συγκρότημα να αναμένεται να επανασυνδεθεί το 2025. 

Οι επτά καλλιτέχνες «προχωρούν με σχέδια για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας ότι «καθώς κάθε μέλος ξεκινά σόλο προσπάθειες, είναι η τέλεια στιγμή και είναι τιμή για τους BTS να υπηρετήσουν».

Ο Jin το μεγαλύτερης ηλικίας μέλος του γκρουπ, θα είναι ο πρώτος που θα αντικαταστήσει τα κοστούμια της σκηνής με στρατιωτική στολή, λίγο μετά τα 30 έτη του, τον Δεκέμβριο, ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Τα άλλα έξι μέλη, γεννημένα μεταξύ 1993 και 1997, θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του. 

Το συγκρότημα εμφανίστηκε σε συναυλία στη Μπουσάν, στο Asiad Stadium, το περασμένο Σάββατο για να στηρίξει την εκστρατεία της πόλης με στόχο τη φιλοξενία της World Expo του 2030. Κλείνοντας τη συναυλία ο Jimin αναφέρθηκε στα συναισθήματά του που άλλαξαν τα τελευταία χρόνια. «Πραγματικά δεν ήθελα να μεγαλώσω», παραδέχτηκε, «αλλά τώρα είμαι περίεργος για το πώς θα είμαστε σε 10 χρόνια». «Δεν φοβάμαι καθόλου. Νομίζω ότι θα είμαι τόσο χαρούμενος στο μέλλον… Πιστεύω ότι αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι απλώς μια δοκιμή», είπε.

Όλοι οι Νοτιοκορεάτες άνδρες κάτω των 30 ετών πρέπει να υπηρετήσουν στον στρατό για 18 έως 21 μήνες –καθήκον που αποσκοπεί στη διατήρηση της ικανότητας της χώρας να αμύνεται έναντι πιθανής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, με την οποία βρίσκεται τεχνικά ακόμη σε πόλεμο.

Ορισμένοι διακεκριμένοι Νοτιοκορεάτες έχουν λάβει εξαιρέσεις ή τους έχει επιτραπεί να εκτελούν εναλλακτική δημόσια υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων νικητών μεταλλίων Ολυμπιακών και Ασιατικών Αγώνων και βραβευμένων καλλιτεχνών της κλασικής μουσικής και χορευτών.

Γιαυτό και πολλοί φαν ήλπιζαν ότι τα μέλη του συγκροτήματος θα είχαν ιδιαίτερη αντιμετώπιση, λόγω της συνεισφοράς τους στην οικονομία της Νότιας Κορέας και το διεθνές κύρος της. 

Nοτιοκορεάτες βουλευτές είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους σε ενδεχόμενη εξαίρεση των BTS, παρά τις ανησυχίες ότι θα προκαλούσε κατηγορίες για ευνοιοκρατία, ιδίως μεταξύ άλλων νεαρών ανδρών που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υπηρετήσουν στον στρατό.
 

Πηγή: skai.gr