Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας των Χριστουγέννων (pics)

Η πιο γιορτινή εβδομάδα του χρόνου έχει ήδη ξεκινήσει και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου την κάνει ακόμη πιο εορταστική με τις φανταστικές συνταγές της. Πιάτα αλμυρά και γλυκά μαζί με πολλά μυστικά που θα μας κάνουν να μπούμε στην κουζίνα μας και να τα ετοιμάσουμε πολύ γρήγορα, απλά και με απόλυτη επιτυχία. Από την Τρίτη 22 έως και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Η Αργυρώ ετοιμάζει πιάτα εύκολα, πιάτα νόστιμα, πιάτα υγιεινά. Έτσι, λοιπόν, με απλά υλικά και βήματα δείχνει πώς θα φτιάξουμε σουβλάκια με χαλούμι και μανιτάρια, την τέλεια εναλλακτική για σουβλάκια χωρίς κρέας αλλά με χαλούμι που λιώνει στο στόμα. Η συνέχεια περιλαμβάνει τη μοναδική σαλάτα πανδαισία με αποξηραμένα σύκα, ιδανική για το γιορτινό τραπέζι. Μία σαλάτα εντυπωσιακή και πεντανόστιμη. Όσο για το τέλος, η πρόταση είναι αρκετά γλυκιά, πολύ υγιεινή και για όλες τις ώρες. Ετοιμάζουμε μαζί της, λοιπόν, τον μοναδικό σιμιγδαλένιο χαλβά, ένα γλύκισμα κλασικό και ιδιαίτερα αγαπητό που θα κάνει το σπίτι μας να μοσχομυρίσει αρώματα.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Οι σημερινές συνταγές είναι ιδιαίτερα απολαυστικές! Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα που θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι; Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Αργυρώς θα έχουμε ένα αποτέλεσμα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό που θα μας αποζημιώσει. Η συνέχεια είναι επίσης εορταστική με μία χωριάτικη μακαρονόπιτα με τυριά και φύλλο, ιδανική για τις μέρες που διανύουμε. Για το τέλος, μας περιμένει προσούτο γεμιστό με κολοκύθα και φέτα, ένα πιάτο ιδανικό για ορεκτικό, ή για ένα εύκολο, εντυπωσιακό και νόστιμο κέρασμα.

ora_gia_fagito_24.12.png (461.16 KB)

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Το σημερινό μαγειρικό ραντεβού μας με την Αργυρώ έχει στη λίστα του αλμυρά και γλυκά πιάτα. Βάζουμε στον φούρνο χοιρινό ζαμπόν, μια φανταστική και πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για το γιορτινό μενού μας. Για τη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πιο αφράτο πουρέ γλυκοπατάτας με γεύση μοναδική, ιδανικό ταίρι για το χοιρινό στον φούρνο ή άλλες συνταγές με κρέας. Η Αργυρώ μάς αποχαιρετά και μας εύχεται καλές γιορτές με τον πιο γλυκό τρόπο: με μία βασιλόπιτα τσουρέκι που θα τρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ

 

 

Πηγή: skai.gr