Ρώσος υπουργός Άμυνας προς Πούτιν: Σε θέση μάχης οι πυρηνικές δυνάμεις της Μόσχας

Ρώσος υπουργός Άμυνας προς Πούτιν: Σε θέση μάχης οι πυρηνικές δυνάμεις της Μόσχας

Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας τέθηκαν σε κατάσταση μάχης ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, κατόπιν της σχετικής εντολής που εξέδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Πούτιν ότι σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται τα ρωσικά στρατεύματα στρατηγικών πυραύλων, τα πυρηνικά υποβρύχια στον Ειρηνικό και το Βορρά, καθώς και η στρατηγική αεροπορία.

Υπενθυμίζεται πως σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έθεσε χθες ο Πούτιν τις πυρηνικές δυνάμεις, μετά τις «επιθετικές δηλώσεις» των χωρών του ΝΑΤΟ και τις «σκληρές κυρώσεις» που επέβαλαν στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Reuters.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν επίσης επιθετικές δηλώσεις κατά της χώρας μας, επομένως διατάσσω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου [των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων] να μεταφέρουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδικό καθεστώς μάχης», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Putin: "Western countries aren't only taking unfriendly economic actions against our country, but leaders of major Nato countries are making aggressive statements about our country. So I order to move Russia's deterrence forces to a special regime of duty." pic.twitter.com/AC1yHncqZc

— max seddon (@maxseddon) February 27, 2022

O Πούτιν συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Δεν κατέστη σαφές τι συνεπαγόταν το «ειδικό καθεστώς μάχης». Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει τις ξένες χώρες να μην παρεμβαίνουν στη συνεχιζόμενη εισβολή του στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ».

Έχει τοποθετήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους και άλλα προηγμένα πυραυλικά συστήματα στη Λευκορωσία και έχει αναπτύξει τον στόλο του στη Μαύρη Θάλασσα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια δυτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Η εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας, που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα, σε συναγερμό είναι μια απαράδεκτη κλιμάκωση, δήλωσε χθες  η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ.

"Σημαίνει ότι ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο με έναν απολύτως απαράδεκτο τρόπο και πρέπει να συνεχίσουμε να ανακόπτουμε τις ενέργειές του με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο", είπε η Γκρίνφιλντ σε μια συνέντευξη με την εκπομπή του CBS "Face the Nation".

Πηγή: skai.gr