Βρυξέλλες: Η σοκαριστική στιγμή που «πέφτει» το βαν πάνω στους ανθρώπους στην καφετέρια - Συνελήφθη ο οδηγός - Δείτε βίντεο

Τραυματίστηκαν 6 άτομα - Σε εξέλιξη η έρευνα για το περιστατικό

Την σοκαριστική στιγμή που οδηγός βαν πέφτει με «εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα» πάνω σε ανθρώπους που κάθονταν σε υπαίθριο χώρο καφετέριας στις Βρυξέλλες, τραυματίζοντας έξι άτομα, αποτυπώνει βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα. 

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και οι φωτογραφίες από τη σκηνή στη Rue Saint-Michel δείχνουν τραπέζια και καρέκλες σκορπισμένα στον όροφο έξω από το καφέ.

Ο οδηγός αφού παρέσυρε με το βαν τα θύματα δεν σταμάτησε και τράπηκε σε φυγή. Το βαν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο από την αστυνομία σε έναν κοντινό δρόμο γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 48χρονο ύποπτο, στην πόλη της Αμβέρσας, 28 μίλια βόρεια των Βρυξελλών, περίπου δύο ώρες αργότερα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, ανακρίνεται από την αστυνομία.

Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι αυτός και η κοπέλα του έπρεπε να πηδήξουν για να σωθούν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το αν υπάρχει κίνητρο πίσω από το περιστατικό.

Πηγή: Dailymail