Κλείσιμο

Η Στόρμι Ντάνιελς κατέθεσε στους εισαγγελείς που ερευνούν τον Ντόναλντ Τραμπ

Η πορνοστάρ κατέθεσε για τα χρήματα που φέρεται να είχε πάρει από τον πρώην πρόεδρο, για να μην μιλήσει στην τηλεόραση για τη σχέση τους

Ξετυλίγεται κομμάτι-κομμάτι το κουβάρι δράσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ελέγχεται για πολλαπλά αδικήματα κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας. Την Τετάρτη, ενώπιον των εισαγγελέων που ερευνούν τις υποθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, στην οποία, ο πρώην πρόεδρος, φέρεται να είχε δώσει χρήματα.

Ο δικηγόρος της Ντάνιελς, Κλαρκ Μπρούστερ, έγραψε στο Twitter ότι η πελάτισσά του συναντήθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις των εισαγγελέων του Μανχάταν και ότι ήταν πρόθυμη να γίνει μάρτυρας. Την ίδια στιγμή ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, κατέθετε για δεύτερη ημέρα.

Η Ντάνιελς έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου που με βοήθησε στον αγώνα μου για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη».

Τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρικής εκστρατείας του 2016, ο Κοέν είπε ότι έκανε μια πληρωμή 130.000 δολαρίων για λογαριασμό του Τραμπ στην Ντάνιελς, η οποία εκείνη την εποχή βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να πει την ιστορία της στην τηλεόραση.

Η Ντάνιελς είπε ότι είχε μια σεξουαλική επαφή με τον Τραμπ το 2006. Ο Τραμπ είπε ότι δεν συνέβη ποτέ. Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου είπε ότι ο Τραμπ κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του δικαστή, αλλά δεν σκοπεύει να το κάνει.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς το 2018 κατηγόρησαν τον Κόεν για εγκλήματα χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας που σχετίζονται με μια παρόμοια πληρωμή 150.000 δολαρίων στο μοντέλο του Playboy Karen McDougal. Ο Τραμπ αρνήθηκε επίσης ότι είχε σχέση με τη ΜακΝτούγκαλ.

Ο Κοέν, ωστόσο, ομολόγησε την ενοχή του. Παρόλα αυτά, ο Τραμπ δεν κατηγορήθηκε ποτέ από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Οι εισαγγελείς του Μανχάταν έχουν εξετάσει εάν παραβιάστηκαν νόμοι της πολιτείας σε σχέση με τις πληρωμές ή τον τρόπο με τον οποίο πληρωνόταν ο Κοέν από τον Οργανισμό Τραμπ, για να συγκαλύψει τις παραπάνω υποθέσεις.

Η παραποίηση των επαγγελματικών αρχείων μπορεί να είναι πλημμέλημα σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία ή κακούργημα εάν σχετίζεται με ένα πιο σοβαρό έγκλημα.

Ο Τραμπ και οι δικηγόροι του είπαν ότι εκβιάστηκε για να πληρώσει τα χρήματα στην Ντάνιελς και θα πρέπει να θεωρηθεί θύμα από τη συγκεκριμένη έρευνα. Η Ντάνιελς και οι δικηγόροι που συμμετείχαν σητν υπόθεση, αρνήθηκαν ότι είχαν προβεί σε εκβιασμό.

Πηγή: skai.gr