Γερουσιαστής: Στις ΗΠΑ πιο δύσκολα παίρνεις κατοικίδια, παρά όπλα- Νέο μήνυμα Μπάιντεν μετά το μακελειό

Νέο μήνυμα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν στον απόηχο του μακελειού στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε του Τέξας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε στο Twitter ότι οι νόμοι για τα όπλα δεν θα αποτρέψουν κάθε τραγωδία, αλλά, πρόσθεσε,  «ξέρουμε ότι λειτουργούν και έχουν θετικό αντίκτυπο». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει τη νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων.

«Γνωρίζουμε ότι οι, κοινής λογικής, νόμοι περί όπλων δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αποτρέψουν κάθε τραγωδία. Αλλά ξέρουμε ότι λειτουργούν και έχουν θετικό αντίκτυπο. Όταν ψηφίσαμε την απαγόρευση των όπλων επίθεσης — οι μαζικοί πυροβολισμοί σταμάτησαν. Όταν έληξε ο νόμος — οι μαζικοί πυροβολισμοί τριπλασιάστηκαν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν στο Twitter.

Ο πρόεδρος έκανε παρόμοια σχόλια στο χθεσινό δραματικό διάγγελμά του προς το έθνος.


«Κατοικίδια» 

«Στις ΗΠΑ πιο δύσκολα παίρνεις κατοικίδια παρά όπλα» υπογράμμισε στο CNN ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κρις Μέρφι. 

«Δεν έχουμε περισσότερες ψυχικές ασθένειες από οποιοδήποτε άλλο έθνος στον κόσμο. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχουν περισσότεροι ψυχικά άρρωστοι εδώ από ό,τι στην Ευρώπη… Η διαφορά είναι όταν άνθρωποι έχουν ανθρωποκτόνες σκέψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μπορούν να περπατήσουν στο δρόμο προς ένα Walmart και να πάρουν ένα όπλο επίθεσης πιο εύκολα από ό,τι μπορούν να αγοράσουν μια γάτα ή έναν σκύλο. Υπάρχει περισσότερη γραφειοκρατία στην ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων σε αυτή τη χώρα παρά στην κατοχή όπλων επίθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μέρφι. 

«Η διαφορά λοιπόν δεν είναι η ψυχική ασθένεια. Η διαφορά είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε ρήξη με την πραγματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ένα όπλο μαζικής καταστροφής», είπε. 

Ο Μέρφι τόνισε ότι οι αναφορές των Ρεπουμπλικανών για ένοπλους εκπαιδευτικούς και περισσότερους αστυνομικούς σε σχολεία και πανεπιστήμια είναι ανεδαφικές. «Εκτός κι αν σχεδιάζετε κυριολεκτικά να βάλετε ένα τάγμα σε κάθε σχολείο σε αυτή τη χώρα, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για ένα άτομο με όπλο επίθεσης να σκοτώσει 20 ή 30 άτομα» σημείωσε.

«Φτάνει πια»

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, αναφερόμενη στο μακελειό τόνισε: «Φτάνει πια. Ως έθνος πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλάβουμε δράση και να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ του τι συνιστά λογική δημόσια πολιτική για να διασφαλίσουμε ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».
 

Πηγή: skai.gr