Ρεπουμπλικανοί: Όχι περιορισμοί στην οπλοκατοχή, «ναι» σε ένοπλους δασκάλους!

Να «αποκρούσουν» τη δραματική έκκληση του Τζο Μπάιντεν να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία και πανεπιστήμια, με περιορισμούς στην οπλοκατοχή, έσπευσαν οι Ρεπουμπλικανοί. 

Την Τρίτη, λίγες μόνο ώρες μετά το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, το «στρατόπεδο»  των Ρεπουμπλικανών επανέφερε τις προτάσεις του για ένοπλους δασκάλους και διευθυντές σχολείων, περισσότερους αστυνομικούς στα σχολικά συγκροτήματα και περιορισμό των εισόδων σε αυτά. 

«Αναπόφευκτα όταν γίνεται μια δολοφονία αυτού του είδους, βλέπεις πολιτικούς να προσπαθούν να την πολιτικοποιήσουν, βλέπεις Δημοκρατικούς και πολλούς ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης των οποίων η άμεση λύση είναι να προσπαθήσουν να περιορίσουν τα συνταγματικά δικαιώματα των νομοταγών πολιτών», δήλωσε ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο Τέξας Τεντ Κρουζ. «Αυτό δεν λειτουργεί. Δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν αποτρέπει το έγκλημα» υποστήριξε. 

Σε μια εμφάνισή του στο ακροδεξιό τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax, ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, έσπευσε επίσης να απορρίψει άμεσα την ιδέα της θέσπισης περιορισμών στην πρόσβαση σε όπλα και στην οπλοκατοχή - με το σκεπτικό ότι οι δράστες δεν θα ακολουθούσαν το νόμο ούτως ή άλλως.

«Θα προτιμούσα να έχω νομοταγείς πολίτες οπλισμένους και εκπαιδευμένους ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν πρόκειται να είναι η τελευταία φορά», είπε ο Πάξτον.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ, ο Κρουζ και ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να μιλήσουν στο Χιούστον την Παρασκευή στο ετήσιο συνέδριο του πανίσχυρου λόμπι NRA (National Rifle Association - Εθνική Ένωση Τυφεκίων) για το 2022. Ο πρώην βουλευτής των ΗΠΑ Μπέτο Ο'ρούρκ, ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Άμποτ στις φετινές εκλογές για τη θέση του κυβερνήτη, κάλεσε τον Άμποτ να μην παραστεί το συνέδριο και να πει στην NRA να μεταφέρει το συνέδριο αλλού.
 

Πηγή: skai.gr