Σύμβολο ελπίδας στα συντρίμμια: Βρέθηκε ο κόκορας του κωδωνοστασίου (φωτό)

Σύμβολο ελπίδας μέσα στα συντρίμμια. Ο λόγος για τον κόκορα που βρισκόταν στην κορυφή του εμβληματικού –σα βέλος- κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων που κατέρρευσε με δραματικό τρόπο και εντοπίστηκε. 

Το  χάλκινο γλυπτό, που περιείχε λείψανα, χάθηκε κατά την κατάρρευση του κωδωνοστασίου του καθεδρικού ναού. Κανείς δεν φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να βρεθεί μέχρι να τον ανακαλύψει στα ερείπια κάποιος υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων. 

Ο κόκορας φαινόταν να έχει χαθεί για πάντα, ίσως και να έχει καταστραφεί ολοσχερώς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το ναό. Όμως, το γλυπτό, που επόπτευε την πρωτεύουσα από ύψος άνω των 90 μέτρων βρέθηκε την Τρίτη - έχοντας υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά επισκευάσιμο. Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού.

«Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Nοτρ Νταμ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Jacques Chanut. Η ζωή συνεχίζεται, η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί.

 

 

Πηγή: skai.gr