«Καμπανάκι» Σούνακ προς τους βουλευτές του: Έχουμε μόνο μια ευκαιρία, να πετύχουμε

Όπως ανέφερε o νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και ηγέτης των Τόρις, πρόκειται για «υπαρξιακή απειλή» για το κόμμα.

Έκκληση για ενότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, απηύθυνε ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Τόρις έχουν μόνο μία ευκαιρία για να πετύχουν τους στόχους τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρόκειται για «υπαρξιακή απειλή» για το κόμμα. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν βρετανοί δημοσιογράφοι, ο Σούνακ δεν μίλησε πολύ στους βουλευτές των Τόρις, που τον υποδέχθηκαν με θυελλώδες χειροκρότημα, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.  

Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας 

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση μετά την εκλογή του ως νέου ηγέτη ο Σούνακ, απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, και πρoέτρεψε τους βουλευτές του να μείνουν ενωμένοι μετά τις έριδες που ταλάνισαν το κόμμα των Συντηρητικών. «Πρέπει να ενωθούμε, να συσπειρωθούμε» τόνισε, υποσχόμενος «μια κυβέρνηση των καλύτερων».

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του, σημείωσε, θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019. 

Ο Σουνάκ είπε στους βουλευτές ότι «θα επικεντρωθεί σε πολιτικές, και όχι σε προσωπικότητες». Είπε ότι «το κόμμα έχει μια ευκαιρία να τα πάει καλά». 


Αυτό είναι «υπαρξιακό ζήτημα» για το Συντηρητικό κόμμα, δήλωσε στο σημείο αυτό. Ουσιαστικά είτε καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, είτε έχουν «τελειώσει». 

Όπως τόνισε το Συντηρητικό κόμμα πρέπει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές όντας ειλικρινές με το εκλογικό σώμα όσον αφορά δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν - και να επιστρέψει σε βασικές αξίες όπως η δημοσιονομική πειθαρχία.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας συνεχάρη τον Σούνακ για την εκλογή του στην ηγεσία των Συντηρητικών και εξέφρασε «την πλήρη στήριξή της» στο πρόσωπό του, με ανάρτησή της στο Twitter.

O βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να δεχθεί την Τρίτη στο Μπάκιγχαμ την παραίτηση της απερχόμενης πρωθυπουργού Λιζ Τρας και να διορίσει τον διάδοχό της. 
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ