Πορτογαλία: Πρώην σύντροφος σερβιτόρας στο στόχαστρο των αρχών για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Έναν πρώην σύντροφο μιας Βρετανίδας σερβιτόρας που ζει στην Πορτογαλία έχει στο στόχαστρό της η αστυνομία για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν το 2007, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να τους δώσει σημαντικές πληροφορίες.
 
Η Μαντλίν Μπεθ ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, της Πορτογαλίας, πυροδοτώντας μια υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως η πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία. Η τύχη της παραμένει άγνωστη. 
 
Σύμφωνα με την Mirror, ο άνδρας στον οποίο εστιάζουν οι αρχές είναι ο 51χρονος Γερμανός Μάικλ Γιέλε, ο οποίος είναι πρώην σύντροφος της Βρετανίδας σερβιτόρας, Κάρολ Χίκμαν, που εργάζεται σε ένα μπαρ σε απόσταση 450 μέτρων από το σημείο που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. 

Ο Γιέλε όταν ρωτήθηκε για τη μικρή Μαντλίν, απάντησε: «δεν ξέρω τίποτα για τη Μάντι ΜακΚάν. Ζούσα στην Πράια ντα Λουζ για αρκετά χρόνια, μετά μετακόμισα. Δεν ξέρω γιατί η αστυνομία ρωτάει για τη μικρή. Όλοι με γνωρίζουν, πριν τρεις μήνες μου είπαν ότι με ψάχνει η αστυνομία». 

Όπως εξήγησε στη συνέχεια: «Με έψαχναν για άλλο λόγο. Έπρεπε να πάω στο δικαστήριο για ένα πρόβλημα που είχα με έναν φίλο. Δεν είχε να κάνει με τη Μάντι. Η αστυνομία ξέρει που μένω, έχει το τηλέφωνό μου, μπορεί να με καλέσει.»

Το βράδυ της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, στην Πράια ντα Λουζ ένας μάρτυρας, ο Μάρτιν Σμιθ, που βρισκόταν στο μπαρ που δουλεύει η Κάρολ με την οικογένειά του, ισχυρίζεται πως όταν έφευγε είδε έναν άνδρα να απομακρύνεται μαζί με ένα μικρό ξανθό κοριτσάκι στα χέρια του. 

«Θα έλεγα πως σίγουρα ήταν η μικρή. Πρέπει να ήταν. Το μέρος ήταν πολύ ήσυχο εκείνη τη μέρα, οπότε υπολογίζω ότι ήταν η μικρή» ανέφερε ο Σμιθ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Γιέλε και η Χίκμαν είναι ύποπτοι, ωστόσο, θεωρούν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν με όσα ξέρουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Τον περασμένο Μάιο, αναφέρθηκε πως η αστυνομία ψάχνει 13 άτομα που ίσως σχετίζονται ή γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση, αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει εμφανιστεί να δώσει στοιχεία.
 

Πηγή: Mirror