Πόλεμος στην Ουκρανία-Νέες κυρώσεις από τον Λευκό Οίκο σε Ρώσους ολιγάρχες-Την επόμενη εβδομάδα ο γ' γύρος των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας-Live όλες οι εξελίξεις

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά Ρώσων ολιγαρχών ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Στον νέο κατάλογο των ατόμων που περιγράφονται ως «σύντροφοι του Πούτιν και τα μέλη των οικογενειών τους», περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο ο Λευκός Οίκος περιγράφει ως «κύριο "προμηθευτή" της προπαγάνδας του Πούτιν».

Αυτό το live blog ολοκληρώθηκε - Για να μεταβείτε στο καινούριο πατήστε εδώ.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ο β' γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στην Λευκορωσία. Συμφωνήθηκε η διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων αλλά και μια εκ νέου συνάντηση η οποία όπως φέρεται να δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, θα πραγματοποιηθεί κατά τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα»: Το δραματικό μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κατά την όγδοη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Μακρόν είχε ζητήσει νωρίτερα από τον Πούτιν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία κατάπαυση πυρός, πράγμα που ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε.

Η έκκληση, άλλωστε, του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ρώσο ομόλογό του, ως τον μόνο τρόπο να να σταματήσει ο πόλεμος είχε δώσει το στίγμα  των χαμηλών προσδοκιών από τις διαπραγματεύσεις. Ο Πούτιν, σε έκτακτο διάγγελμά του, υποστήριξε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Χερσώνα και τη Μαριούπολη και όλα δείχνουν ότι η Οδησσός είναι η πόλη που θα ακολουθήσει.

Παρακαλώ περιμένετε...