Ποιος ήταν τελικά ο Zodiac; Ερευνητές ισχυρίζονται ότι τον βρήκαν (Pics+vid)

Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που φέρεται να είναι ο κατά συρροή δολοφόνος με το όνομα Zodiac, υποστηρίζει ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών που ασχολούνται με άλυτες υποθέσεις, ενώ η αστυνομία θεωρεί την υπόθεση ακόμη ανοιχτή.

Η ομάδα ερευνητών με το όνομα Case Breakers αποτελείται από 40 πρώην αστυνομικούς, οι οποίοι μέσω νέων στοιχείων και πληροφοριών από μάρτυρες πιστεύουν ότι βρήκαν ποιος είναι ο περιβόητος δολοφόνος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλέξει ο Zodiac πέθανε το 2018, ενώ τα μέλη της οικογένειάς του δεν έχουν απαντήσει στο CNN που προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους. 

 

 

Ο Zodiac θεωρείται υπεύθυνος για τουλάχιστον 5 δολοφονίες στη Βόρεια Καρολίνα από το 1968 έως το 1969.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φραντσίσκο απαντώντας στους ισχυρισμούς γύρω από την υπόθεση επιβεβαίωσε ότι είναι ακόμη ανοιχτή. «Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε σε πιθανούς υπόπτους, καθώς η έρευνα είναι ακόμη ανοιχτή.»

Το FBI, επίσης, υποστηρίζει την αστυνομία και δεν αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Οι Case Breakers υποστηρίζουν ότι ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Zodiac ευθύνεται και για τη δολοφονία της Τσέρι Τζο Μπέιτς στο Ριβερσάιντ στην Καλιφόρνια το 1966.

Ο Zodiac απέκτησε φήμη μέσα από τα γράμματα που έστελνε στην αστυνομία και στα τοπικά μέσα μέχρι το 1974, κάποια εκ των οποίων ήταν κρυπτογραφημένα. Δύο από τα κρυπτογραφημένα γράμματα που είχε στείλει παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα.

Ένα είχε αποκρυπτογραφηθεί το 1969 και άλλο ένα το 2020.

Οι αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν ποιος είναι και να τον συλλάβουν. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε σκοτώσει 37 ανθρώπους.

Οι Case Breakers, λοιπόν, έρχονται τώρα και υποστηρίζουν ότι ο Zodiac ήταν ο Γκάρι Φράνσις Πόστε. Σύμφωνα με την ομάδα, ο Πόστε είχε τις ίδιες χαρακτηριστικές ρυτίδες στο μέτωπό του με τον Zodiac. Επίσης, σε ένα από τα γράμματα που είχε στείλει είχε γράψει το όνομά του με αναγραμματισμό ώστε να περάσει ένα αλλοιωμένο μήνυμα.

Πληροφορίες από CNN, Fox News