Στον εφιάλτη των βομβαρδισμών πάλι το Κίεβο - Στα καταφύγια τη νύχτα ο κόσμος 

Εικόνες που έρχονται από τα social media δείχνουν μία ακόμη επίθεση με ρωσικά drones - καμικάζι να βρίσκεται σε εξέλιξη - Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας, ήχησαν οι σειρήνες στην περιοχή

Ακόμα μία νύχτα - κόλαση ζουν οι κάτοικοι του Κιέβου και των γύρω περιοχών καθώς λίγο πριν τις 21:00 ήχησαν ξανά οι σειρήνες του πολέμου ενώ αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί. Στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις ενώ εικόνες που έρχονται από τα social media δείχνουν πως μία ακόμη επίθεση με drones- καμικάζι βρίσκεται σε εξέλιξη με τις ουκρανικές δυνάμεις να τα καταρρίπτουν.

Οι εφιάλτης ζωντανεύει και πάλι για τους κατοίκους του Κιέβου καθώς την τελευταία εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις χρησιμοποιώντας ιρανικά drones- καμικάζι σε ολόκληρη τη χώρα, όπως επισημαίνει η ουκρανική πλευρά με τουλάχιστον 19 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά.

Οι νέο βομβαρδισμοί έρχονται λίγες μόνο ώρες  μετά το μπαράζ επιθέσεων σήμερα το πρωί σε κατοικίσιμες περιοχές στο Κίεβο και το Σούμι αλλά και σε ενεργειακές εγκατάστάσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.

Στις πρωινές επιθέσεις σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβο πέντε drones καμικάζι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση το πρωί στην πρωτεύουσα ενώ συνολικά εκτοξεύτηκαν 28 drones, αλλά 23 καταρρίφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις επισήμανε με αποτέλεσμα να μη βρουν στόχο. 

«Φαίνεται ότι ο σημερινός εχθρός ενώνει στο κακό όλους τους προηγούμενους εχθρούς του κράτους μας. Λειτουργεί ύπουλα – σκοτώνει αμάχους, χτυπά κατοικίες, υποδομές. Σήμερα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης των κατακτητών σε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο, τέσσερις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και μια νεαρή οικογένεια που ήταν έγκυος. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη» δήλωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ένα νέο του μήνυμα στο Telegram. 

«Ο τρόμος πρέπει να χάσει και θα χάσει, και η Ουκρανία θα επικρατήσει. Και θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης κάθε Ρώσο τρομοκράτη - από διοικητές μέχρι ιδιώτες που εκτέλεσαν εγκληματικές εντολές» κατέληξε.

Από τις πρωινές ρωσικές επιθέσεις το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια βυθίστηκε ξανά στο σκοτάδι ενώ μπλακ άουτ σημειώθηκε και σε 585 πόλεις και χωριά σε όλη την Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr