ΗΠΑ: Ο Πούτιν δε θέλει να αντιμετωπίσει τον στρατό του ΝΑΤO

Το Πεντάγωνο εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δε θέλει να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Καθώς βλέπετε τους υπολογισμούς του Πούτιν, η άποψή μου - και είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος έχει τη δική του άποψη - αλλά η άποψή μου είναι ότι η Ρωσία δεν θέλει να τα βάλει με τη συμμαχία του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν 1,9 εκατομμύρια δυνάμεις στο ΝΑΤΟ και ότι «αυτή είναι μια μάχη που (ο Πούτιν) δεν θέλει πραγματικά να έχει».

Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι «αν η Ρωσία αποφασίσει να επιτεθεί σε οποιοδήποτε έθνος κι αυτό είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλάζει το παιχνίδι. «Το ΝΑΤΟ πιθανότατα θα απαντούσε ως συνασπισμός με κάποια μορφή ή τρόπο. Αυτό είναι κάτι που το ΝΑΤΟ το έχει εξετάσει...», επισήμανε. 

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «εάν η Ρωσία κλιαμκώσει εναντίον του NATO, θα μετατρεπόταν γρήγορα σε έναν άλλο τύπο ανταγωνισμού που κανείς δεν θέλει να δει». 

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να αγωνίζεται για να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία, τρεις μήνες αφότου ξεκίνησε μια εισβολή και κινήθηκε προς την πρωτεύουσα.

Τώρα, η Μόσχα έχει επικεντρώσει εκ νέου τις προσπάθειές της στα ανατολικά και νότια, αλλά θεωρείται ότι σημειώνει ελάχιστη πρόοδο καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα στην Ημέρα της Νίκης ισχυρίστηκε ότι η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη Ρωσία και έδωσε «προληπτική απάντηση» με την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ήταν μια αναγκαστική, έγκαιρη και σωστή απόφαση», ισχυρίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης κατά του ναζισμού. 

«Το ΝΑΤΟ προκαλούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr