Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός από το πυραυλικό χτύπημα στο Κραματόρσκ

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιφέρειας Ντονέτσκ, δήλωσε πως η επίθεση προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις και φωτιά σε ένα κτίριο κατοικιών

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο κέντρο της ανατολικής ουκρανικής πόλης Κραματόρσκ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιφέρειας Ντονέτσκ, δήλωσε πως η επίθεση προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις και φωτιά σε ένα κτίριο κατοικιών.

"Οι Ρώσοι χτύπησαν το κεντρικό τμήμα της πόλης... Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για τουλάχιστον έναν νεκρό άμαχο", έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Διασώστες βρίσκονται στο σημείο. Φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον δήμαρχο του Κραματόρσκ Ολεξάντρ Χοντσαρένκο και το δημοτικό συμβούλιο δείχνει φλόγες να βγαίνουν από ένα κτήριο κατοικιών.

Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δεν σχολίασε προς το παρόν την κατάσταση στο Κραματόρσκ. Αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους.

Αφού απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο στην αρχή της εισβολής, η Ρωσία στράφηκε σε μια εκστρατεία καταστροφικών βομβαρδισμών προκειμένου να ενισχύσει και να διευρύνει τον έλεγχό της στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως αναμένουν ότι το Κραματόρσκ, μια πόλη τουλάχιστον 150.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική εισβολή, θα γίνει ένα από τα κύρια σημεία όπου θα επικεντρωθεί η επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανία λέει πως οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τα πλήγματα από μεγάλη απόσταση σε στόχους πολύ μακριά από το μέτωπο, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό αμάχων. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι πλήττει στρατιωτικούς στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ