Ουκρανία: Τραυματισμοί πολιτών από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες με την Ουκρανία παρά τις αλλαγές στον στενό κύκλο συνεργατών Ζελένσκι.

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές κυρίως στα ανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και στην Οδησσό.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος Kyiv Independent, χθες οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιφέρεια Σούμι στα ανατολικά τραυματίζοντας 2 ανθρώπους

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Σούμι, στόχος έγιναν τουλάχιστον 6 χωριά.

Στην περιφέρεια της Οδησσού, τουλάχιστον τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν και πολλά σπίτια καταστράφηκαν μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς. Μάλιστα τουλάχιστον δύο σπίτια κάηκαν μετά από πυραυλικές επιθέσεις.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Μικολάιβ μετά από ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τον δήμαρχο

Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες με την Ουκρανία παρά τις αλλαγές στον στενό κύκλο συνεργατών Ζελένσκι.
"Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους Ουκρανούς εταίρους μας… Επενδύουμε σε θεσμούς, όχι σε πρόσωπα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Χθες, Δευτέρα, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι απέπεμψε τους επικεφαλής  της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και της Γενικής Εισαγγελίας, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον 60 υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών εργάζονταν εναντίον της χώρας, στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη.

Πηγή: skai.gr