Ουκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές - Καταστρέφουν γέφυρα «κλειδί» οι Ουκρανοί κοντά στη Μελιτόπολη

Ο σειρήνες ήχησαν μετά τις προειδοποιήσεις των ηγετών της χώρας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει νέο κύμα πυραυλικών επιδρομών και επιθέσεων με drones - Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί αυξάνουν την πίεση στη Μελιτόπολη

Σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές ήχησαν το μεσημέρι σε όλη την Ουκρανία την Τρίτη, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μετά τις προειδοποιήσεις των ηγετών της χώρας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει νέο κύμα πυραυλικών επιδρομών και επιθέσεων με drones.

Οι άνθρωποι καλούνται να μείνουν σε καταφύγια.

Οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν τη γέφυρα-κλειδί κοντά στη Μελιτόπολη

Την ίδια στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια από τις βασικές γέφυρες στο νότιο μέρος της Μελιτόπολης. 

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο έδειξε ότι δύο στηρίγματα της γέφυρας είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με το άνοιγμα εν μέρει να κατέρρευσε από την έκρηξη, καθιστώντας την ακατάλληλη για τη διέλευση στρατιωτών. 

Το χτύπημα στη γέφυρα έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου η Ουκρανία έπληξε έναν ρωσικό στρατώνα που βρίσκεται σε ένα θέρετρο της πόλης, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και θύματα.

Με τις ουκρανικές δυνάμεις να επιχειρούν τώρα ανατολικά του ποταμού Ντνίπρο, η Μελιτόπολη θεωρείται βασικός στόχος για το Κίεβο στα νότια της χώρας μετά την ανακατάληψη του Χερσώνα.

Στα ανατολικά της χώρας, όπου σημειώθηκαν πρόσφατες σφοδρές μάχες γύρω από την πόλη Μπαχμούτ, τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία δήλωσαν την Τρίτη ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντόνετσκ είναι δύσκολη. 

Πηγή: skai.gr