Πεσκόφ: Αποκλείεται αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία, υπάρχουν «νέες πραγματικότητες»

Σύμφωνα με το Ντμίτρι Πεσκόφ, οι προτάσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «βήματα προς την ειρήνη», αντίθετα, οδηγούν σε περαιτέρω εχθροπραξίες

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι το Κρεμλίνο δεν αποδέχεται την πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία αρχής γενομένης από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε στα ΜΜΕ  ο Πεσκόφ. Τόνισε ότι για να επιτευχθεί ειρήνη θα ήταν απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι νέες πραγματικότητες, όπως η ένταξη των ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

«Αποκλείεται», είπε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Η ουκρανική πλευρά θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις πραγματικότητες που προέκυψαν πρόσφατα», διεμήνυσε ο Πεσκόφ. «Αυτές οι πραγματικότητες είναι προϊόν της πολιτικής που έχει ασκήσει η ουκρανική ηγεσία και το σημερινό ουκρανικό καθεστώς τα τελευταία 15 ή και 20 χρόνια», τόνισε.

«Αυτές οι πραγματικότητες δείχνουν ότι η Ρωσία έχει νέα συστατικά εδάφη ως αποτέλεσμα δημοψηφισμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτά τα εδάφη» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος.  Επισήμανε ότι «χωρίς να ληφθούν υπόψη αυτές οι νέες πραγματικότητες, οποιαδήποτε πρόοδος [προς μια διευθέτηση] θα είναι αδύνατη».

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι οι προτάσεις του Ουκρανού προέδρου για «βήματα προς την ειρήνη», αντίθετα, οδηγούν σε περαιτέρω εχθροπραξίες, κάνοντας αναφορά και στη δήλωση του Ζελένσκι που δήλωσε ότι περισσότερες προμήθειες όπλων στο Κίεβο θα είναι ένα από τα βήματα που θα φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη.
 

Πηγή: skai.gr