Κλείσιμο

Ανείπωτη τραγωδία στη Νότια Κορέα: Στους 146 αυξήθηκαν οι νεκροί από ποδοπατήματα σε εκδήλωση για το Χάλογουιν

Πάνω από 150 είναι οι τραυματίες - Φωτογραφίες δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν

Τουλάχιστον 146 αυξήθηκαν οι νεκροί και πάνω από 150 είναι οι τραυματίες από την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν ένα τεράστιο πλήθος ξεχύθηκε σε μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας για τους εορτασμούς του Χάλογουιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων YONHAP.

Κορέα

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν πολλοί θαμώνες να κείτονται στο πεζοδρόμιο καθώς περαστικοί προσπαθούν να τους κάνουν ΚΑΡΠΑ σε μια προσπάθεια να τους αναζωογονήσουν. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε 140 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Yonhap δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος, ανέφερε το Yonhap.

Πηγή: skai.gr