Κλείσιμο

Δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο - Ζελένσκι: Μεγάλος φίλος μας - Φωτογραφίες

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Τζόνσον στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου - Ζελένσκι: "Σταθερή και αποφασιστική η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ουκρανία"

Ο Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Είναι ενδεικτικό ότι πρωθυπουργός επρόκειτο να παραστεί σε ένα κομματικό συνέδριο στο Ντόνκαστερ, αλλά αποχώρησε την τελευταία στιγμή όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Θανάσης Γκαβός. Επρόκειτο να πραγματοποιήσει ομιλία ενώπιον βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και επιχειρηματιών.

"Κύριε πρόεδρε, Βολοντίμιρ, Χαίρομαι που είμαι ξανά στο Κίεβο" αναφέρει στο tweet του ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Τζόνσον στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, ενώ ήταν ο πρώτος ηγέτης μιας χώρας της G7 που ταξίδεψε στο Κίεβο. Η νέα επίσκεψη έρχεται μία ημέρα μετά από το ταξίδι των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ρουμανίας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού τον Απρίλιο: "Καλωσορίζουμε τον Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο... Να είστε γενναίος, όπως ο Μπόρις. Να είστε γενναίος, όπως η Ουκρανία".

"Πολλές μέρες αυτού του πολέμου απέδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ουκρανία είναι σταθερή και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω ξανά τον μεγάλο φίλο της χώρας μας, Μπόρις Τζόνσον, στο Κίεβο" δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποδεχόμενος τον Βρετανό πρωθυπουργό στην Ουκρανία.

"Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στη γη μας. Έχουμε κοινή άποψη για το ‘κίνημα’ προς τη νίκη της Ουκρανίας. Είμαι ευγνώμων για την ισχυρή υποστήριξη!" πρόσθεσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του. 

Πηγή: skai.gr