Λουκασένκο: Η Δύση μας πιέζει να συμμετάσχουμε στην ουκρανική σύγκρουση

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν ζήτησε από τη Λευκορωσία να συμμετάσχει στην ουκρανική σύγκρουση»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν ζήτησε από τη Λευκορωσία να συμμετάσχει στην ουκρανική σύγκρουση, αλλά η Δύση πιέζει το Μινσκ να το κάνει» μετέδωσε το πρακτορείο TASS. 

«Η Λευκορωσία θα πρέπει να αντιδράσει στην επιθυμία της Πολωνίας να κατακτήσει τη Δυτική Ουκρανία, καθώς αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της δημοκρατίας μας», υποστήριξε ο Λουκασένκο. 

«Θα πρέπει να αντιδράσουμε, γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους Πολωνούς να μας περικυκλώσουν εντελώς» ανέφερε ο Λουκασένκο. 

Με αστάθεια απείλησε στο μεταξύ τις δυτικές κοινωνίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία «δίκοπο μαχαίρι» σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης , που πραγματοποιήθηκε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, μετά από μια κυβερνοεπίθεση. «Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική» διεμήνυσε.

Χαρακτήρισε τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας ως «απερίσκεπτες και παρανοϊκές» και ως προσπάθεια «να συντρίψουν βίαια τη ρωσική οικονομία με μια κίνηση».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι με τις κυρώσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν «καταφέρει ένα σοβαρό πλήγμα» στις δικές τους οικονομίες. «Οι κυρώσεις θα κοστίσουν στην ΕΕ πάνω από 400 δισ. ευρώ» ανέφερε. 

Πηγή: skai.gr