Maxar: Δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες με τις ζημιές στη γέφυρα της Κριμαίας

"Στην Κριμαία, οι σημερινές εικόνες δείχνουν επισκευές σε εξέλιξη τόσο στη σιδηροδρομική γραμμή της γέφυρας της Κριμαίας, όσο και σε κατεστραμμένα τμήματα του οδοστρώματος για τα οχήματα"

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες της γέφυρας του Κερτς (Κρίμσκι) στην Κριμαία, έξι μέρες μετά την έκρηξη παγιδευμένου με εκρητικά φορτηγού που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, ανάρτησε την Πέμπτη στο Twitter η εταιρεία Maxar Technologies. 

«Στην Κριμαία, οι σημερινές εικόνες δείχνουν επισκευές σε εξέλιξη τόσο στη σιδηροδρομική γραμμή της γέφυρας της Κριμαίας, όσο και σε κατεστραμμένα τμήματα του οδοστρώματος για τα οχήματα. Μπορείτε να δείτε οχήματα που ταξιδεύουν κατά μήκος της γέφυρας και κοντά ένα φέρι που μεταφέρει φορτηγά κατά μήκος του Στενού του Κερτς» αναφέρει η εταιρεία στην ανάρτησή της στο Twitter. 
 

Σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε το Κίεβο, οι γραμμές των φορτηγών που περιμένουν να περάσουν μέσω φέρι στην απέναντι ακτή του Στενού εκτείνονται για χιλιόμετρα, και πρέπει να περιμένουν τρεις με τέσσερις μέρες. 

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη οχτώ συλλήψεις για σαμποτάζ στη γέφυρα, ενώ κατήγγειλε τις ουκρανικές μυστικές υπηρσίες για το χτύπημα. Η Ουκρανία απέρριψε τις κατηγορίες.  

«Κόκκινο» από τις ρωσικές επιθέσεις χάρτη της Ουκρανίας ανάρτησε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, απειλώντας ότι «όποιος αντισταθεί, καταστράφηκε».

«Εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου, η απάντηση θα είναι ακόμη πιο σκληρή» αναφέρει δείχνοντας τον χάρτη, που σύμφωνα με τη Μόσχα αποδίδει το εύρος των ρωσικών επιθέσεων. 

«Πουθενά στον κόσμο δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες. Εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου, η απάντηση θα είναι ακόμη πιο σκληρή» προειδοποιεί ο Βολόντιν.

Πηγή: skai.gr