Η Μόσχα ανήρτησε «κόκκινο» από τις επιθέσεις χάρτη της Ουκρανίας: «Όποιος αντισταθεί, καταστράφηκε»

«Πουθενά στον κόσμο δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες. Εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου, η απάντηση θα είναι ακόμη πιο σκληρή»

«Κόκκινο» από τις ρωσικές επιθέσεις χάρτη της Ουκρανίας ανάρτησε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, απειλώντας ότι «όποιος αντισταθεί, καταστράφηκε».

«Εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου, η απάντηση θα είναι ακόμη πιο σκληρή» αναφέρει δείχνοντας τον χάρτη, που σύμφωνα με τη Μόσχα αποδίδει το εύρος των ρωσικών επιθέσεων. 

«Πουθενά στον κόσμο δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες. Εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου, η απάντηση θα είναι ακόμη πιο σκληρή» προειδοποιεί ο Βολόντιν.

«Πρέπει να βρεθούν όλοι οι οργανωτές και οι εκτελεστές των τρομοκρατικών επιθέσεων. Όποιος αντισταθεί – καταστράφηκε»  διαμηνύει ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας αναρτώντας το χάρτη στο κανάλι του στο Telegram στον απόηχο της έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία. 

Κόκκινες είναι οι περιοχές όπου, σύμφωνα με τη Ρωσία, έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές ζωτικής σημασίας υποδομές που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Μόνο τρις περιοχές της ουκρανικής επικράτειας δεν φαίνεται να έχουν δεχθεί σημαντικό κύμα επιθέσεων ή δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

«Πάνω από 70 ενεργειακές εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν, με την Ουκρανία να χάνει άνω του 50% της παραγωγικής της ικανότητας» σημειώνεται στο χάρτη. 

Υποδομές καίριας σημασίας στην περιφέρεια του Κιέβου χτυπήθηκαν από ρωσικά UAVs σήμερα Πέμπτη, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κύριλλος Τιμοσένκο, υποδιευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ουκρανία

«Νέα επίθεση με drones - καμικάζι εναντίον υποδομών κρίσιμης σημασίας», ανέφερε ο κ. Τιμοσένκο μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Η Ουκρανία καταγγέλλει επιθέσεις με ιρανικής κατασκευής UAVs τύπου Σαχίντ-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι προμήθευσε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία. Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Νωρίτερα, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως βομβαρδίστηκε οικισμός, προσθέτοντας πως «σωστικά συνεργεία ήδη εργάζονται επιτόπου», χωρίς να δώσει ούτε αυτή περισσότερες λεπτομέρειες για το τι βομβαρδίστηκε, ή πού ακριβώς.

«Μείνετε σε καταφύγια μέχρι να λήξει ο συναγερμός. Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο σε δίκτυα» προέτρεψε τους πολίτες ο περιφερειάρχης. 

Από την πλευρά της η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τη νύχτα της 13ης Οκτωβρίου, οι δυνάμεις και τα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας της «Νότιας» αεροπορικής διοίκησης των Πολεμικών Αεροποριών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας κατέρριψαν τέσσερα εχθρικά drones καμικάζι «Shahed-136» πάνω από την περιοχή της Οδησσού, και δύο πάνω από Περιφέρεια Μικολάιεβ.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr