Κλείσιμο

Κυπριακή ΑΟΖ: Επίσκεψη - μήνυμα στην Άγκυρα της υπουργού Άμυνας της Ιταλίας

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα για την κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί η επίσκεψη στην Κύπρο που πραγματοποιεί τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι. Η επίσκεψη, που ακολουθεί αυτήν της ομολόγου της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, θεωρείται σημαντικής συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, δεδομένων των εργασιών που διεξάγει η γαλλοϊταλική κοινοπραξία TOTAL -ENI στην κυπριακή ΑOZ.

Η Πινότι, αφού τύχει επίσημης υποδοχής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, θα έχει το απόγευμα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κύπριο υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων.

Αργότερα , η Ιταλίδα υπουργός θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί συνομιλίες της Ρομπέρτα Πινότι με την Φλοράνς Παρλί στο Παρίσι στις 24 Ιουλίου. Στην Πινότι απονεμήθηκε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.

Στο μεταξύ, σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον προβαίνει η κυπριακή κυβέρνηση, μετά τη NAVTEX της Τουρκίας, η οποία φέρεται να εκδόθηκε για τη δραστηριοποίηση πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Από την πλευρά της, πάντως, η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία δήλωσε άγνοια για το συμβάν.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ