Ο βασιλιάς Κάρολος αναθέτει καθήκοντα στα αδέρφια του, Άννα και Εδουάρδο – Τους «χρίζει» αντικαταστάτες του 

Ο Κάρολος «προτείνει» στην κυβέρνηση δύο «επιπλέον συμβούλους του κράτους που μπορούν να ενεργούν για λογαριασμό του Βασιλιά»

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αύξησης του αριθμού των μελών της βασιλικής οικογένειας   που μπορούν να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα και να αντικαθιστούν  τον μονάρχη σε εκδηλώσεις και εμφανίσεις. 

Μετά την «αποπομπή» του γιού του πρίγκιπα Χάρι και του αδερφού του πρίγκιπα Άντριου (λόγω της σχέσης του με τον Τζέφρι Επστάιν), ο νέος βασιλιάς αποφάσισε να «καλύψει» τις κενές θέσεις χρίζοντας αντικαταστάστες του τα άλλα δύο μικρότερα αδέρφια του, πριγκίπισσα Άννα και πρίγκιπα Εντουαρντ. 

Για την ακρίβεια, ο βασιλιάς Κάρολος «προτείνει» στην κυβέρνηση την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπας Εδουάρδος ως «επιπλέον σύμβουλοι του κράτους που μπορούν να ενεργούν για λογαριασμό του Βασιλιά». 

Τυπικά, η πρόταση του βασιλιά θα πρέπει να εγκριθεί από την Βουλή των Λόρδων, πιθανότατα σήμερα, οπότε και η κυβέρνηση θα εισάγει σχετική νομοθεσία στη Βουλή των Κοινοτήτων «για δύο επιπλέον εργαζόμενους βασιλικούς αναπληρωτές».

Ο Πρίγκιπας Εδουάρδος, είναι ο τρίτος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του Πρίγκιπα Φίλιππου. 

Η Άννα, Βασιλική Πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι το δεύτερο παιδί της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου.

Πηγή: skai.gr