Νιγηρία: Τζιχαντιστές έκοψαν τους λαιμούς δεκάδων γυναικών επειδή ήταν... μάγισσες

Ηγέτης της Μπόκο Χαράμ διέταξε να θανατωθούν γυναίκες κατηγορώντας τες ότι με τα μάγια τους προκάλεσαν τον ξαφνικό θάνατο των παιδιών του

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ έσφαξαν τουλάχιστον 26 γυναίκες στην Νιγηρία κόβοντας τον λαιμό τους, με εντολή του αρχηγού τους, ο οποίος τις κατηγόρησε ότι είναι... μάγισσες και με τα μάγια τους προκάλεσαν τον ξαφνικό θάνατο των παιδιών του.

Περίπου 40 γυναίκες έμειναν κραοτύμενες σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, κατόπιν εντολής του τζιχαντιστή Ali Guyile τα παιδιά του οποίου πέθαναν ξαφνικά μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με συγγενείς του και γυναίκες που κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες αυτούς, τους οποίους επικαλείται η Daily Mail, ο Guyile τις κατηγόρησε ότι προκάλεσαν τον θάνατο των παιδιών του με μάγια.

Μαρτυρίες από απομακρυσμένο χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπου δρα η Μπόκο Χαράμ, ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες σκότωσαν 26 γυναίκες με την κατηγορία ότι ήταν μάγισσες.

Την περασμένη εβδομάδα, 14 γυναίκες σφαγιάστηκαν και λίγες ημέρες αργότερα άλλες 12 έχασαν τη ζωή τους από τους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ.

Οι κατηγορίες για μαγεία δεν είναι ασυνήθιστες στην Νιγηρία, μια συντηρητική χώρα, στην οποία η θρησκεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και υπάρχει μεγάλος διχασμός μεταξύ των μουσουλμάνων του βορρά και των χριστιανών του νότου.

Η Talkwe Linbe, μία από τις γυναίκες που τις κατηγορούν για μαγεία, είπε ότι κατάφερε να δραπετεύσει μετά τη δολοφονία των 14 γυναικών.

«Την Πέμπτη διέταξε να σφάξουν 14 γυναίκες. Ήμουν τυχερή που δεν ήμουν ανάμεσά τους» είπε η γυναίκα.

Κάτοικοι του χωριού δεν διευκρίνισαν τον τρόπο, με τον οποίο πέθαναν οι γυναίκες, όμως ο όρος που χρησιμοποιούσαν στην γλώσσα τους συνήθως αναφέρεται σε τζιχαντιστές που κόβουν τον λαιμό των θυμάτων.

Σε επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο στρατός της Νιγηρίας δεν απάντησε. Ωστόσο, πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι γνώριζαν τις αναφορές και έκαναν έρευνα, αν και τόνισαν ότι το χωριό ήταν πολύ απομακρυσμένο.

Πηγή: skai.gr