Μόσχα: Προβοκάτσια «τύπου Μπούκα» η επίθεση στο εμπορικό κέντρο – Κίεβο: «Οι Ρώσοι σε κάνουν να αρρωσταίνεις»

Η Μόσχα αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις φρικαλεότητες στη Μπούκα, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές για ομαδικούς τάφους και δολοφονίες είναι ψευδείς.

Την οργή του Κιέβου προκάλεσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολιάνσκι, ο οποίος αρνήθηκε τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ μιλώντας για προβοκάτσια. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πύραυλος ή πύραυλοι έπληξαν το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ τη Δευτέρα, ενώ δεκάδες αγνοούνται.

Ο Πολιάνσκι έγραψε στο Twitter ότι η επίθεση έμοιαζε με «μια νέα ουκρανική πρόκληση τύπου Μπούκα».

Ο Ρώσος αξιωματούχος επανήλθε κάνοντας retweet της ρωσικής αποστολής για τον έλεγχο των όπλων στη Βιέννη, που δείχνει ένα βίντεο του συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο αναφέροντας ότι τα μπουκάλια που βρίσκονται σε ένα ράφι του εμπορικού κέντρου «είναι άθικτα» παρά την επίθεση.

Η Μόσχα αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις φρικαλεότητες στη Μπούκα, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές για ομαδικούς τάφους και δολοφονίες είναι ψευδείς.

«Η αντίδραση της Ρωσίας στην επίθεση με πυραύλους σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ σε κάνει να αρρωσταίνεις» αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Ρώσοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι διαδίδουν τρελές θεωρίες συνωμοσίας, αρνούμενοι ότι έγινε η επίθεση. H Ρωσία είναι μια χώρα δολοφόνων και πατενταρισμένων ψευτών», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.
 

Πηγή: skai.gr