Ο επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφαλείας του ιρανικού κοινοβουλίου, Εμπραχίμ Αζιζί, τόνισε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι η Τεχεράνη παραμένει ανυποχώρητη στις διεκδικήσεις της στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας, ώστε να τερματιστεί με διάρκεια ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Ο κ. Αζιζί, που δεν πιστεύεται πως εμπλέκεται άμεσα στις διμερείς συνομιλίες, ανέφερε μέσω X ότι το Ιράν δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω από αυτές που θεωρεί «τις κόκκινες γραμμές του», πιο συγκεκριμένα «το δικαίωμα στον εμπλουτισμό ουρανίου, στην κατοχή εμπλουτισμένου ουρανίου, τον έλεγχο του Στενού του Ορμούζ και την άρση των κυρώσεων».
«Είναι προφανές ότι ο Τραμπ, ψάχνοντας διέξοδο από το στρατηγικό αδιέξοδό του, κινείται στο εκκρεμές από τη διατύπωση απειλών στις εκκλήσεις για συμφωνία» πρόσθεσε.
Iran will not be pushed back by Trump’s rhetoric from its red lines: the right to enrich uranium, possession of enriched uranium, authority over the Strait of Hormuz, and the removal of sanctions.
— ابراهیم عزیزی (@Ebrahimazizi33) May 27, 2026
It is obvious Trump, seeking a way out of this strategic deadlock, alternates…
Η τύχη του αποθέματος κάπου 400 κιλών εμπλουτισμένου κατά υψηλό ποσοστό ουρανίου που διαθέτει η Ισλαμική Δημοκρατία συγκαταλέγεται στα ακανθώδη ζητήματα, για τα οποία διαφωνούν οι δυο πλευρές.
Κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου του χθες, Τετάρτη, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι η ιρανική ηγεσία «θέλει πάρα πολύ να κλείσουμε συμφωνία», αλλά «ως τώρα δεν έχει φτάσει» εκεί που περιμένει: «δεν είμαστε ικανοποιημένοι» με την πρότασή της, είπε προσθέτοντας «θα είμαστε» στο τέλος.
«Ή θα γίνει αυτό, ή θα πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά» απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως κατέγραψε βίντεο από το υπουργικό συμβούλιο που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.