Κλείσιμο

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τα μέλη του ότι ο Πούτιν πιθανόν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στα σύνορα με την Ουκρανία

Όπως φαίνεται ακόμα και το καταφύγιο στο οποίο θα φιλοξενηθεί ο Πούτιν και η οικογένειά του σε μια τέτοια περίπτωση είναι έτοιμο

Να κλιμακώσει την ένταση με τη Δύση θα επιχειρήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με το ΝΑΤΟ να προειδοποιεί τα μέλη του πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής προχωρώντας σε μια πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους The Times, καθώς η Ρωσία χάνει συνεχώς εδάφη στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο έχει δηλώσει την προθυμία του να κλιμακώσει την ένταση ακόμα και με τη χρήση πυρηνικών. Οι φόβοι για τις τακτικές που σκέφτεται να ακολουθήσει μελλοντικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενισχύθηκαν χθες, Δευτέρα  έπειτα από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» το οποίο δημοσίευσε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και δείχνει ένα ρωσικό κομβόι να μεταφέρει προς τα σύνορα με την Ουκρανία εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε πυρηνικά όπλα. Τα στρατιωτικά οχήματα βρίσκονταν πάνω σε ανοιχτά βαγόνια τρένου σε περιοχή στην κεντρική Ρωσία. 

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για εξοπλισμό που ανήκει στη 12η Διεύθυνση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας» εξήγησε ο στρατιωτικός αναλυτής, Κόνραντ Μουζίκα. «Η διεύθυνση αυτή είναι υπεύθυνη για πυρηνικά πυρομαχικά, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά τους και τη διάθεσή τους στις κατά τόπους μονάδες» ανέφερε. 

Ανώτερη αμυντική πηγή, ωστόσο, σύμφωνα με τους Τhe Times επισήμανε ότι ο Πούτιν πιθανότατα να επιδείξει την ετοιμότητά χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα στη Μαύρη Θάλασσα. Μια τέτοια κίνηση όμως θα κατέρριπτε το μακροχρόνιο ταμπού για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και θα έβαζε τον κόσμο σε θανάσιμο κίνδυνο.

Το καταφύγιο του Πούτιν

Πιστεύεται μάλιστα, ότι είναι έτοιμο το καταφύγιο στο οποίο θα φιλοξενηθεί ο Πούτιν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς επίσης η οικογένειά του, σύμβουλου και ανώτεροι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με το κανάλι General SVR πρόκειται για ένα καταφύγιο που είναι ασφαλές από επιθέσεις της Δύσης.

Ο Πούτιν πιστεύεται ότι έχει πολλά καταφύγια στη Σιβηρία, με το ένα μάλιστα να συνδέεται με τον τεράστιο νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Σαμπέτα στη χερσόνησο Γιαμάλ και το άλλο στα βουνά Αλτάι. 

Πηγή: skai.gr