Ο Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία του Γκορμπατσόφ – Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο, στην περίφημη αίθουσα των Κιόνων στο κέντρο της Μόσχας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία του τελευταίου σοβιετικού ηγέτη, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο επικαλούμενο ανειλημμένες υποχρεώσεις του Ρώσου Προέδρου.

«Γνωρίζουμε ότι η κύρια τελετή θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως και η κηδεία, αλλά το πρόγραμμα του προέδρου δεν θα του επιτρέψει να είναι εκεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κεντρικό Νοσοκομείο της Μόσχας όπου απεβίωσε ο Γκορμπατσόφ, για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του, ενώ αργότερα απέτισε φόρο τιμής στο σορό του με ένα μπουκέτο λουλούδια:

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την κόρη του Γκορμπατσόφ και εκπρόσωπο του ιδρύματός του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τελετή θα γίνει στην περίφημη αίθουσα των Κιόνων που βρίσκεται στο Σπίτι των Συνδικάτων στο κέντρο της Μόσχας, στον ίδιο χώρο όπου η σορός του Ιωσήφ Στάλιν εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα μετά το θάνατό του το 1953, όπως αναφέρει ο Independent.

Ο Γκορμπατσόφ, πέθανε χθες, Τρίτη, σε ηλικία 91 ετών. Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πούτιν ανέφερε πως ήταν ένας πολιτικός και μια πολιτική προσωπικότητα με μεγάλη επίδραση στον ρου της παγκόσμιας ιστορίας. «Καθοδήγησε τη χώρα μας στη διάρκεια μιας περιόδου πολύπλοκων και δραματικών αλλαγών, και μεγάλων προσκλήσεων στην εξωτερική πολιτική, οικονομικών και κοινωνικών», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr