Γιατί έπεσε ο Τζο Μπάιντεν από το… σταματημένο ποδήλατό του;

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Αμερικανός πρόεδρος, που είχε εκλεγεί πρόεδρος αλλά δεν είχε αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά του, έσπασε το πόδι του, ενώ έπαιζε με ένα από τα σκυλιά του, τον Μέιτζορ

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν, έπεσε από το σταματημένο ποδήλατό του το Σάββατο 18 Ιουνίου, στο Ντέλαγουερ όπου περνάει το Σαββατοκύριακό του. Ωστόσο, πολύ σύντομα o Aμερικανός πρόεδρος σηκώθηκε και διαβεβαίωσε όσους ήταν κοντά του ότι είναι καλά και ότι δεν χτύπησε. 

Όπως γράφει η «New York Post», το ποδήλατο του Μπάιντεν είναι ένα υβριδικό ποδήλατο, που προορίζεται για βόλτες σε ποικίλα εδάφη. Συγκεκριμένα πρόκειται για το μοντέλο Trek FX 1 Disc. Η σειρά FX είναι από τις πιο δημοφιλείς της Trek. Το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει ελαφρύ σκελετό αλουμινίου και οι 16 ταχύτητές του προσφέρουν άνεση στις μεγάλες διαδρομές. 

Μπάιντεν ποδήλατο

Ένας πρώην υπάλληλος της Trek προσδιόρισε την τιμή του γύρω στα 599,99 δολάρια, ενώ το περιοδικό «Bicycling» κάνει λόγο για σκουριασμένη αλυσίδα. Το ποδήλατο ήταν εξοπλισμένο με πλήθος αξεσουάρ, όπως ασύρματο υπολογιστή, κλειδαριά με τυλιγμένο καλώδιο, θήκη για μπουκάλια και καθρέφτη που ήταν προσαρτημένος στο τιμόνι.

Ο Aμερικανός πρόεδρος είπε ότι, μάλλον, το πρόβλημα οφείλεται στα πεντάλ κι ότι αυτά προκάλεσαν την πτώση του. Ο Μπάιντεν φορούσε σορτσάκι, μπλε αθλητικά παπούτσια, ποδηλατικό κράνος και γάντια. Στο βίντεο δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί από την πτώση. Στη βόλτα αυτή τον συνόδευε η σύζυγός του Τζιλ, η οποία ωστόσο δεν είδε την πτώση, καθώς είχε συνεχίσει την πορεία της.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Μπάιντεν, που είχε εκλεγεί πρόεδρος αλλά δεν είχε αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά του, έσπασε το πόδι του, ενώ έπαιζε με ένα από τα σκυλιά του, τον Μέιτζορ. Έναν χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, ο γιατρός του ανέφερε ότι η υγεία του είναι καλή και ότι είναι απόλυτα ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του.

Πηγή: skai.gr