Κίεβο: Δύσκολη η κατάσταση στο Χάρκοβο- Έτοιμες να προελάσουν οι ρωσικές δυνάμεις

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν στην αποθήκη καυσίμων στο Νοβομοσκόφσκ που καταστράφηκε από ρωσικό πλήγμα    

Η κατάσταση βόρεια του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν πιο κοντά για να βομβαρδίσουν ξανά την πόλη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστήσει το Χάρκοβο πόλη στην πρώτη γραμμή του μετώπου», δήλωσε ο Βαντίμ Ντενισένκο, ο οποίος είναι σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, στο ουκρανικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν στην έκρηξη που προκλήθηκε σε αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, η οποία είχε νωρίτερα πληγεί από τρεις ρωσικούς πυραύλους, αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης.

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη ρωσική επιδρομή, είχε δηλώσει χθες ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να αγωνίζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από το πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων περίπου 14 ώρες έπειτα από αυτό, σημείωσε ο Ρεζνιτσένκο σήμερα το πρωί.

Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ντνίπρο, που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ