Γερμανία: Τρομερό έγκλημα πολέμου οι δολοφονίες στην Μπούκα – Έρχονται νέες κυρώσεις

Τις ρωσικές θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα κοντά στο Κίεβο, καταδίκασε την Κυριακή το Βερολίνο, με τον γερμανό αντικαγκελάριο και την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας να προαναγγέλλουν ενίσχυση των κυρώσεων. 

«Αυτό το τρομερό έγκλημα πολέμου δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Ο Χάμπεκ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι απαιτείται ενίσχυση των κυρώσεων. Αυτό προετοιμάζουμε με τους εταίρους μας στην ΕΕ».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για “τα εγκλήματα πολέμου” που διέπραξε στην Μπούκα, υπό τη μορφή της επιβολής πιο αυστηρών κυρώσεων, που θα αποδοκιμάζουν την “απρόκλητη βία” του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Οι εικόνες από την Μπούκα είναι απαράδεκτες. Η απρόκλητη βία του Πούτιν εξαφανίζει αθώες οικογένειες και δεν έχει όρια” έγραψε σε μία ανάρτησή της στο Twitter, η Αναλένα Μπέρμποκ. 

Από πλευράς της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε συγκλονισμένη μετά τις αναφορές για ανείπωτη φρίκη σε περιοχές από τις οποίες αποσύρεται η Ρωσία.


«Χρειάζεται επειγόντως μια ανεξάρτητη έρευνα. Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν» διεμήνυσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Πολλές αναφορές για ρωσική θηριωδία κατά αμάχων έχουν προκύψει από τη Μπούκα, συμπεριλαμβανομένης αναφοράς από Ουκρανούς αξιωματούχους ότι η πόλη αναγκάστηκε να θάψει 280 ανθρώπους σε ομαδικούς τάφους.

Ο δήμαρχος της Μπούκα αναφέρει ότι τα πτώματα θάβονται σε ομαδικούς τάφους.

Πηγή: skai.gr