Γερμανία: «H Δανία αντέδρασε υπερβολικά αναστέλλοντας τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca»

Η Δανία αντέδρασε υπερβολικά αναστέλλοντας προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας AstraΖeneca λόγω φερομένων ως παρενεργειών, σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα Υγείας του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ. 

«Έχουμε μεγάλη εμπειρία με την AstraZeneca στην Αγγλία όπου και δεν υπήρξαν σοβαρές επιπλοκές. Κατά την άποψή μου η Δανία αντέδρασε υπερβολικά», είπε ο (πρώην) καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (πριν εκλεγεί βουλευτής) σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της εταιρείας AstraΖeneca στη Γερμανία. Η συχνότητα της θρόμβωσης που παρατηρήθηκε τώρα στη Δανία αντιστοιχεί ακριβώς στη συχνότητα της θρόμβωσης σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η συσχέτιση είναι πολύ απίθανη», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Τέλος, τόνισε ότι «Αυτές οι μεμονωμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν λόγο αμφιβολίας για την ασφάλεια του εμβολίου της Astrazeneca».

Πηγή: skai.gr