Κλείσιμο

Επεισόδια με συλλήψεις στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ: Διαμαρτυρίες από την Animal Rebellion - Δείτε βίντεο

Περίπου 25 διαδηλωτές προσπάθησαν να αποφύγουν την αστυνομία και να σπάσουν τα μέτρα ασφαλείας κατά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ που ξεκίνησε την Πέμπτη.

Μάλιστα, δύο από τους διαδηλωτές - που ήταν από την Animal Rebellion - μπόρεσαν να καθίσουν στη μέση του Mall καθώς πλησίαζε η μπάντα.

Οι αστυνομικοί τους τράβηξαν από τη μέση καθώς οι μουσικοί περνούσαν δίπλα τους αποφεύγοντάς τους εντελώς, προκαλώντας χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες

Λίγα λεπτά αργότερα η Animal Rebellion ανέβασε στο Twitter: «Υποστηρικτές των ζώων διαταράσσουν τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας απαιτώντας την ανάκτηση της Βασιλικής Γης.

"Αυτό το καλοκαίρι, αναλαμβάνουμε μεγαλύτερη δράση ενάντια στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων από ποτέ και σας χρειαζόμαστε."

Ο Μπο Κινγκ Χιούστον, μεταξύ εκείνων που ανέλαβαν δράση, δήλωσε «Η βασιλική οικογένεια είχε δεκαετίες για να πρωτοστατήσει σε μια δίκαιη μετάβαση στη φυτική γεωργία και δεν το κατάφερε.

«Αυτή η μετάβαση είναι κοινή λογική και απλή, όλοι κερδίζουμε. Το 76% της τρέχουσας καλλιεργούμενης γης θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί και να απορροφήσει άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

«Αυτό θα αποκαταστήσει τη φύση, θα εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ζώα και θα παρουσιάσει μια λύση στην κλιματική έκτακτη ανάγκη, όλα σε μια πράξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ακτιβιστές κατηγόρησαν το Στέμμα - έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στη χώρα - ότι συνεχίζει να υποστηρίζει τη βιομηχανία κρέατος, αλιείας και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι αυτοί οι τομείς και οι βιομηχανίες είναι οι κύριοι παράγοντες που συνεισφέρουν στην κλιματική κρίση.

«Έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις ατόμων που επιχείρησαν να εισέλθουν στην τελετουργική διαδρομή στο The Mall περίπου στις 10.10 σήμερα.» δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Οι συλλήψεις αφορούσαν δημόσια τάξη για παρεμπόδιση αυτοκινητόδρομου»

Πηγή: dailymail.co.uk