Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Το ζεύγος Μπάιντεν τιμά την Βασίλισσα Ελισάβετ-Το μήνυμά τους

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε ότι η βασίλισσα βοήθησε να έρθουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πιο κοντά.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν απέτισαν φόρο τιμής στα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον βασιλικό θρόνο , κάνοντας λόγο «ανιδιοτελή αφοσίωση και υπηρεσία» προς λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκαν στη «γενναιοδωρία» της βασίλισσας όταν την επισκέφτηκαν στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον Ιούνιο του 2021.

Τόνισαν ότι η βασίλισσα βοήθησε να έρθουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πιο κοντά.

«Συγχαρητήρια για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο σας», είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στο μήνυμά του. «Για 70 χρόνια εμπνέετε τους ανθρώπους με την ανιδιοτελή αφοσίωση και την υπηρεσία σας στους ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου. Καθ' όλη τη διάρκεια της βασιλείας σας, η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε ισχυρότερη και πιο στενή από ποτέ».

H Τζιλ Μπάιντεν πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα χρόνια, η χαρά που οι επισκέψεις σας στις Ηνωμένες Πολιτείες έφεραν στους Αμερικανούς και η αλληλεγγύη σας με τον αμερικανικό λαό σε περιόδους τραγωδίας, έχουν εμβαθύνει τη φιλία και τη βαθιά σύνδεση μεταξύ των χωρών μας. Και ο Τζο και εγώ ήμασταν τόσο συγκινημένοι από τη γενναιοδωρία και το καλωσόρισμα που μας δείξατε όταν σας επισκεφτήκαμε στο Κάστρο του Ουίνδσορ πέρυσι, κατά την πρώτη μας επίσκεψη στο εξωτερικό ως Πρόεδρος και Πρώτη Κυρία.

Πηγή: DAILY MAIL