Αυστραλία: Τρεις νεκροί, οι δύο αστυνομικοί, από πυρά στο Κουίνσλαντ

Οι δράστες εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, δήλωσε η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους «μέχρι νεωτέρας»

Δύο αστυνομικοί - ένας άντρας και μια γυναίκα - και ακόμη ένα άτομο δολοφονήθηκαν από πυρά σε απομακρυσμένη ιδιοκτησία στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Οι αξιωματικοί πήγαν στην περιοχή έπειτα από αναφορές για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου ατόμου στο Wieambilla - 270 χιλιόμετρα (168 μίλια) δυτικά του Μπρίσμπεϊν.

Οι δράστες εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, δήλωσε η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους «μέχρι νεωτέρας».

Η Καταρίνα Κάρολ, αστυνομικός επίτροπος του Κουίνσλαντ, είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί παρευρέθηκαν στην απομακρυσμένη ιδιοκτησία.

Από τους δύο επιζώντες αστυνομικούς, ο ένας χτυπήθηκε επιδερμικά από σφαίρα, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει από την ιδιοκτησία. Και οι δύο λαμβάνουν θεραπεία στο νοσοκομείο.

Η κ. Κάρολ είπε ότι οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη και ότι η αστυνομική επιχείρηση περιλαμβάνει την PolAir - η οποία παρέχει αεροπορική υποστήριξη στην αστυνομία - και ειδικές δυνάμεις.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια που υπέστη η περιοχή σε ένα περιστατικό τα τελευταία χρόνια, αποτίοντας φόρο τιμής στους αστυνομικούς που «κατέβαλαν την απόλυτη θυσία για να κρατήσουν την κοινότητά μας ασφαλή».

Ο Μαρκ Ράιαν, υπουργός Αστυνομίας του Κουίνσλαντ, μίλησε επίσης στη συνέντευξη Τύπου, περιγράφοντας το περιστατικό ως «τραυματικό και καταστροφικό γεγονός για την κοινότητά μας».

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε δήλωσε ότι ήταν μια «σπαρακτική μέρα για τις οικογένειες και τους φίλους» των αστυνομικών του Κουίνσλαντ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Πηγή: skai.gr