Ενεργοποίηση του στρατού στη Βρετανία για τις απεργίες στο σύστημα υγείας - Στρατιώτες θα οδηγούν τα ασθενοφόρα

Ήδη κάποιοι στρατιώτες έχουν αρχίσει την εκπαίδευσή τους σε νοσοκομεία ώστε «να εξοικειωθούν με τα οχήματα» που θα κληθούν να οδηγήσουν

Του Θανάση Γκαβού 

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι έχει υποβάλει αίτημα στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου για την εκπαίδευση στρατιωτών ώστε να καλύψουν θέσεις οδηγών ασθενοφόρων σε δημόσια νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των απεργιών που έχουν εξαγγελθεί για τον τρέχοντα μήνα.

Οι στρατιώτες θα ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια των απεργιών των οδηγών ασθενοφόρων στις 21 και 28 Δεκεμβρίου.

Ήδη κάποιοι στρατιώτες έχουν αρχίσει την εκπαίδευσή τους σε νοσοκομεία ώστε «να εξοικειωθούν με τα οχήματα» που θα κληθούν να οδηγήσουν, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το ίδιο έχει ήδη αρχίσει να γίνεται και για την πλήρωση θέσεων ελεγκτών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια από μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Εκεί θα πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις στο διάστημα 23-26 και 28-31 Δεκεμβρίου από τα μέλη της συνοριοφυλακής που είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο των ταξιδιωτών.

Εντός της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής COBRA για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ώστε να συζητηθούν λεπτομέρειες του τρόπου διαχείρισης των πολλαπλών απεργιών που έχουν εξαγγελθεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις γιορτές από πολλούς κλάδους εργαζομένων.

Εντός της εβδομάδας που αρχίζει σήμερα θα πραγματοποιηθούν απεργίες από εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, στο δημόσιο σύστημα υγείας NHS, στο Eurostar, στα λεωφορεία, στους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους, στο χειρισμό αποσκευών στο Χίθροου, στα Βασιλικά Ταχυδρομεία, σε κρατικές υπηρεσίες, ενώ θα απεργήσουν και οι δάσκαλοι οδήγησης.
 

Πηγή: skai.gr