Βρετανία: 66χρονος κρατούσε σε ντουλάπι της κουζίνας για 30 χρόνια ένα αρχαίο κελτικό δαχτυλίδι

Το δαχτυλίδι εικάζεται ότι το φορούσε κάποιος ηγέτης κέλτικης φυλής της Εποχής του Σιδήρου και αναμένεται να «πιάσει» τουλάχιστον 30.000 λίρες. 

Ένα χρυσό κέλτικο δαχτυλίδι, ηλικίας τουλάχιστον 2000 ετών, θα δημοπρατηθεί στη Βρετανία, αφού έμενε «κρυμμένο» σε ένα ντουλάπι κουζίνας για σχεδόν 30 χρόνια. 

Το δαχτυλίδι, ένα πραγματικό αριστούργημα εικάζεται ότι το φορούσε κάποιος ηγέτης κέλτικης φυλής της Εποχής του Σιδήρου και αναμένεται να «πιάσει» τουλάχιστον 30.000 λίρες. 

Το εντυπωσιακό κόσμημα – άριστα διατηρημένο – πιθανότατα άνηκε στον αρχηγό της αρχηγός της φυλής Corieltauvi, που κυβερνούσε στα βρετανικά Midlands και το Yorkshire το 100 π.Χ., δεκαετίες πριν από τη ρωμαϊκή εισβολή στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το BBC, το δαχτυλίδι βρήκε πριν 28 χρόνια ένας ανιχνευτής μετάλλων σε ένα χωράφι στο βόρειο Γιόρκσαϊρ και το πούλησε στον τωρινό του ιδιοκτήτη για λίγες εκατοντάδες λίρες. 

Το δαχτυλίδι ανακάλυψε «ξεχασμένο» σε ένα ντουλάπι της κουζίνας του ένας 66χρονος συλλέκτης και αποφάσισε να το πουλήσει τώρα, «όσο ζει» , για «να μην το κληρονομήσουν τα παιδιά του και δεν ξέρουν τι να το κάνουν» (!). 

Το πολύτιμο κόσμημα θα βγει σε δημοπρασία στις 15 Νοεμβρίου από τον οίκο Noonans. 

«Δεν είναι ακριβώς το δαχτυλίδι του βασιλιά Αρθούρου, αλλά είναι σχεδόν ίσης αξίας. Μιλάμε για την αρχή της βρετανικής ιστορίας» δήλωσε ο δημοπράτης του Οίκου, Nigel Mills. 

Πηγή: skai.gr