Τουρκία: Η ΕΕ εφαρμόζει τη δημοκρατία επιλεκτικά

Κριτική στην ΕΕ για τη στάση που κράτησε στο διπλωματικό επεισόδιο με την Ολλανδία άσκησε σήμερα Τρίτη η Τουρκία μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη στάση της ΕΕ «άνευ αξίας».

«Η ΕΕ μας είπε να απέχουμε από τις υπερβολικές δηλώσεις ενώ παρείχε στήριξη στην Ολλανδία η οποία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες και αυτό είναι πολύ σοβαρό για το ευρωπαϊκό μπλοκ» ανακοίνωσε η Τουρκία. 

Χθες η ΕΕ μέσω κοινής ανακοίνωσης του Γιοχάνες Χαν και της Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε την στήριξή της στην Ολλανδία για την αντιπαράθεσή της με την Τουρκία, στον απόηχο της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Hurriyet η Τουρκία αναμένεται να διαμαρτυρηθεί σε τρεις κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για την παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις που προέβη η Ολλανδία στις 11 Μαρτίου.

Οι τρεις οργανισμοί στους οποίους θα απευθυνθεί η Τουρκία είναι σύμφωνα με την Hurriyet τα Ηνωμένα Έθνη, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) και το Συμβούλιο της Ευρώπης (CoE).
Πηγή: skai.gr