Mαδούρο: Η Μπολιβαριανή Επανάσταση θα εισέλθει σε φάση ανάκαμψης

Την πεποίθηση ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση θα εισέλθει σε «φάση ανάκαμψης», εξέφρασε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Νίκολας Μαδούρο, λίγες ώρες αφότου η «αντεπανάσταση» κέρδισε την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση στις εθνικές εκλογές.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βγούμε από αυτή (την ήττα) και θα ανοίξουμε, με τον αγώνα μας, την επιμονή και την πίστη, νέα μονοπάτια νίκης για μια επαναστατική πλειοψηφία, στη μάχη που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο αρχηγός του βενεζουελανικού κράτους και πρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας.

Προέτρεψε δε τους υποψηφίους του κόμματός του να μην απομακρυνθούν ούτε στιγμή από τις κοινότητες στις οποίες ανήκουν, και να «εμβαπτιστούν» σε αυτές, επειδή «από εκεί ήρθαμε».
Venezuelan opposition leader Henrique Capriles shows his ink-stained finger after casting his vote at a polling station during a legislative election, in Caracas December 6, 2015.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παραδέχθηκε νωρίτερα την ήττα, λέγοντας ότι το κόμμα του αναγνωρίζει «τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα»

Σημειώνεται ότι το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ο μεγάλος συνασπισμός της δεξιάς αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, δηλαδή μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων, έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Μαδούρο.

Το διάγγελμα Μαδούρο (Ισπανικά):

Πηγή: skai.gr