Γάζα: Νεκρός ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς

Το θάνατο του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αχμέντ αλ-Τζααμπάρι προκάλεσε την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο όπου επέβαινε χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο. Νεκρός κείτεται και ένας ακόμα επιβάτης του οχήματος.

Σ
ύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Σιν Μπετ, αναφέροντας πως ο Τζααμπάρι στοχοποιήθηκε λόγω της «δεκαετούς τρομοκρατικής του δραστηριότητας».

Ο θάνατος του ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς αποτελεί συνέχεια του νέου κύκλου αίματος που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, αφότου παλαιστίνιοι ένοπλοι έπληξαν με πύραυλο ένα όχημα του ισραηλινού στρατού. Ως αντίποινα, οι ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά οικιστικής περιοχής στη Γάζα, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων αμάχων.

Απαντώντας στα ισραηλινά πυρά, η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες κατά συνοριακών εβραϊκών οικισμών.
Πηγή: skai.gr