Αντίποινα με απαγόρευση μπύρας για τους Γερμανούς νεοναζί (pic)

Η μπύρα και τα στρατιωτικά εμβατήρια ήταν από τα βασικά συστατικά στοιχεία των συγκεντρώσεων του Αδόλφου Χίτλερ. Οι νεοναζί οπαδοί του, όμως, στο Όστριτζ της Γερμανίας έμειναν χωρίς αλκοόλ μετά από την απαγόρευση των αρχών και την κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης. 

Οι Γερμανοί νεοναζί είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη για ένα φεστιβάλ μεταλ μουσικής με την ονομασία «Σπαθί και Φωτιά» (Shield and Sword, SS). Σχεδόν 1.400 αστυνομικοί από ολόκληρη τη χώρα επιστρατεύθηκαν προκειμένου να μην προκληθούν βίαια επεισόδια, όπως συνέβη σε άλλα φεστιβάλ των νεοναζί. 

Τελικά δικαστήριο της Δρέσδης αποφάσισε ότι το φεστιβάλ έχει στρατιωτικό και επιθετικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα το αλκοόλ να εντείνει τον κίνδυνο να προκληθούν βίαια επεισόδια και διέταξε την ποτοαπαγόρευση. Έτσι η αστυνομία την περασμένη Παρασκευή κατέσχεσε 4.200 λίτρα μπύρας και ακόμη 200 λίτρα την Κυριακή.

Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ακτιβιστές κατά της ακροδεξιάς που υπολόγιζαν ότι οι νεοναζί μετά την απαγόρευση θα στραφούν στα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Αγόρασαν, λοιπόν, 200 κιβώτια μπύρας προκειμένου να αφήσουν στη δίψα τους νεοναζί. «Κάναμε το σχέδιο πριν μία εβδομάδα. Θέλαμε να κάνουμε τους ναζί να διψάσουν. Σκεφτήκαμε ότι εάν επίκειται μία απαγόρευση του αλκοόλ τότε θα αδειάσουμε τα ράφια του σουπερ μάρκετ», είπε στην εφημερίδα Bild ο ακτιβιστής, Γιοργκ Σάλντιτ. 

Σύμφωνα με κατοίκους, αυτό ήταν το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας στους νεοναζί ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη τους. 
 

Πηγή: skai.gr