Ποιος κορωνοϊός; Είχαν στο επιβατηγό ταχύπλοο 138 επιπλέον επιβάτες! Σύλληψη πλοιάρχου

Ποιος κορωνοϊός; Είχαν στο επιβατηγό ταχύπλοο 138 επιπλέον επιβάτες! Σύλληψη πλοιάρχου

Ποιος κορωνοϊός; Για επιβίβαση και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών συνελήφθη χθες Πέμπτη το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυκόνου ο πλοίαρχος επιβατηγού ταχύπλοου σημαίας Κύπρου. Το πλοίο μετέφερε 138 επιβάτες παραπάνω κατά παράβαση των έκτακτρων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έπειτα από καταμέτρηση επιβατών, στο πλοίο -το οποίο προερχόταν από τον λιμένα Πάρου- διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες, αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430 που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου, ενώ η ίδια εταιρεία στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για χωρητικότητα 500 επιβατών. Ωστόσο, στην πράξη η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας λόγω COVID.

Aπό το Λιμεναρχείο Μυκόνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

«Οι πλοίαρχοι δεν εκδίδουν εισιτήρια. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι, που δεν προγραμματίζουν το ηλεκτρονικό σύστημα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να σταματάει η έκδοση των εισιτηρίων, μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, με αφορμή τη σύλληψη του πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχυπλόο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ