Τσίπρας: Άτολμος και ανούσιος ο ανασχηματισμός- Tο απόλυτο αδιέξοδο Μητσοτάκη

«Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα», ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου, του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Κουμουνδούρου, στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας». Αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό λέγοντας: «Ο ανασχηματισμός ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στις χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας. Οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κ. Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, τη στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του».

Για τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία, με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους καθώς και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. «Να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στη βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

Υποστήριξε ακόμη ότι «η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις». Υπό αυτή την έννοια, κατέληξε «το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και την κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια την κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ