Τόμπρας: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για την CCC - Η λιβανέζικη εταιρία έγινε ΣΥΡΙΖΑ Friendly

Ψήφιση τροπολογίας ευνοϊκής φορολόγησης της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 2019, φέρεται να αποκάλυψε κατά τη σημερινή εξέτασή από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά, ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας, που είχε μεσολαβήσει για τη συμφωνία μετά του λιβανέζικου κολοσσού και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε πως το 2016 η CCC ζήτησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση  για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89',  ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών εταιριών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.
 
«Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019 (σ.σ. πριν τις ευρωεκλογές). Τότε όμως (το 2016) η CCC είπε "με βάλατε να δώσω 3 εκατομμύρια ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε..."», φέρεται να είπε ο μάρτυρας. 

«Έγινε ΣΥΡΙΖΑ friendly γιατί η κυβέρνηση ΝΔ της είχε περιορίσει προνόμια και έπρεπε να πληρώνει φόρους και πρόστιμο», σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ. 

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την εικονική κατά τον κ. Καλογρίτσα σύμβαση για τα 3 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχής στο διαγωνισμό, οι πληροφορίες θέλουν να έγινε ο εξής διάλογος: 

Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): 

Αφού η σύμβαση ήταν νόμιμη γιατί έγινε η εικονική σύμβαση και δεν είπαν απευθείας την αλήθεια;

Κ. Τόμπρας: 

Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την έχεις αλλά δεν τη συστήνεις στη σύζυγο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας κατέθεσε στην Επιτροπή έγγραφη συμφωνία μεταξύ Σάμερ Χούρι και Χρήστου Καλογρίτσα στις 6/5/2018 αναφορικά με τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι οι Χούρι δεν είχαν σχέση με την κυβέρνηση.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι ο Χούρι είχε ο ίδιος επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την απόκτηση καναλιού στην Ελλάδα και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησε ποτέ την επιθυμία του να εξαλειφθεί η προϋπόθεση των εταιρειών που υπάγονται στο άρθρο 87 να μετακομίζει το Δ.Σ στην χώρα προέλευσής του στο Λίβανο 15 μέρες το μήνα.

«Μόνη της τα λέει η ΝΔ, μόνη της τα απαντάει», «αυτό έγινε σε ανύποπτο χρόνο τον Απρίλιο του 2019», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: skai.gr