Προανακριτική Παππά: Με Τόμπρα κι εναλλακτικά με Καλογρίτσα η έναρξη εξέτασης μαρτύρων

Με την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα ως πρώτο μάρτυρα την προσεχή Πέμπτη ή εναλλακτικά σε περίπτωση νέου κωλύματος λόγω κορωνοϊού με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα στη θέση του, αποφάσισε να  ξεκινήσει τη διαδικασία των μαρτυρικών καταθέσεων η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά, μετά την αναβολή που είχε ζητήσει για σήμερα ο κ. Τόμπρας εν αναμονή των αποτελεσμάτων επαναληπτικού τεστ κορωνοϊού.

Το τοπίο για το ποιος εκ των δύο αναμένεται να προσέλθει την Πέμπτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει απόψε.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, την οποία αποδέχτηκαν αμφότεροι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία ο Κυριάκος Τόμπρας εμφανίζεται ως ο μεσολαβών ανάμεσα στην πλευρά Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη  CCC για τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ένταση

Και η σημερινή συνεδρίαση, αν και διαδικαστικού τύπου και περιορισμένη σε χρόνο, σημαδεύτηκε σύμφωνα με πληροφορίες από εντάσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν τη Θεοδώρα Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σταύρο Κελέτση για υπαναχώρηση από τη συνεννόησή του με τα κόμματα την περασμένη Παρασκευή περί κλήσης του Χρήστου Καλογρίτσα για σήμερα, επειδή όπως τον κατηγόρησε η ίδια, «κουμάντο» στην Προανακριτική κάνουν οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος επιχειρώντας πολιτική διαχείριση των μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:

Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ): Ο κ. Κελέτσης είναι Πρόεδρος ή οι κύριοι Πλεύης και Μαρκόπουλος; Αυτοί προεδρεύουν, γιατί κάνουν πολιτική διαχείριση της υπόθεσης.  Ή θα είμαστε ενήλικες και αυτά που λέμε θα ισχύουν ή θα είμαστε παιδιά και δεν θα τηρούμε αυτά που συνεννοούμαστε. Χωρίς Πλεύρη και Μαρκόπουλο δεν γίνεται τίποτα σε αυτή την Προανακριτική

Αυτό που κάνετε είναι παραβίαση και δικονομικού τύπου και δικονομικής ουσίας. Να περιμένετε να γιάνει ο μάρτυρας να πάτε στον επόμενο; Πείτε μου τι είναι αυτό που σας τρομάζει; Τι φοβάστε; Κάνετε ότι μπορείτε για να κωλυσιεργείτε.

Θάνος Πλεύρης (ΝΔ): Μιλάτε για ενηλίκους και σοβαρότητα όταν κάνατε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς.

Πηγή: skai.gr