Σκουρλέτης για ΕΚΠΑ: Το ζήτημα θα πέρναγε σχεδόν απαρατήρητο αν δεν το διόγκωναν

Την ικανοποίησή του για τη λήξη της κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά 19 ημέρες, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. «Η κυβέρνηση λειτούργησε με ψύχραιμο τρόπο στο ΕΚΠΑ, χωρίς τυμπανοκρουσίες» δήλωσε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «καλοθελητές που διογκώνουν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας τέτοια ζητήματα. «Το ζήτημα θα πέρναγε σχεδόν απαρατήρητο αν δεν το διόγκωναν οι καλοθελητές» υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Σκουρλέτης.

Παρέπεμψε δε στην πανεπιστημιακή κοινότητα για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων: «Το θέμα (των καταλήψεων) θα λυθεί αν η πανεπιστημιακή κοινότητα (καθηγητές, φοιτητές υπάλληλοι) πάρει την κατάσταση στα χέρια της όπως γινόταν στα χρόνια που ήμουν εγώ φοιτητής».

Δήλωσε ακόμη ότι αποτελεί «επιτυχία της κυβέρνησης η αποκατάσταση του ασύλου, το οποίο είναι διαχρονική δημοκρατική κατάκτηση και το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων».

«Είδαμε μία κατάληψη η οποία αφορούσε 14 ανθρώπους. Αυτή η κίνηση δεν είχε στην παραμικρή της στιγμή τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά τη χθεσινή (Πέμπτη) δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα τέσσερα σημεία διαφωνίας με τους πιστωτές, ο υπουργός ανέφερε ότι «αποκαθιστά τα πράγματα όπως είναι».

Αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ο υπουργός τόνισε ότι «είναι σαφής η δέσμευσή μας για την κατάργησή της».
Πηγή: skai.gr