Πολύδωρας: "Λενινιστής" ο Στουρνάρας - Ανακριβή και αβάσιμα όσα λεει

Με αιχμηρότατες βολές κατά του Υπουργού Οικονομικών για το νέο φόρο ακινήτων ξαναχτύπησε ο Βύρων Πολύδωρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή χαρακτηρίζει παντελώς ανακριβής και αβάσιμη, την τοποθέτηση Στουρνάρα στη Βουλή ότι «όλες οι προηγμένες χώρες και ακόμα περισσότερο οι αγγλοσαξωνικές στηρίζονται σε τέτοιους φόρους», ενώ συμπληρώνει ο βουλευτής ότι μία τέτοια άποψη «κρύβει και μια ιδεολογική στάση Λενινιστικού τύπου (όπως φαίνεται στο διάταγμα «περί γης» ή «περί απαλλοτρίωσης γαιών» του Συνεδρίου των Σοβιέτ στο Σμόλνι της Πετρούπολης της 8ης Νοεμβρίου 1917), πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν».

Παράλληλα,
ο κ. Πολύδωρας κάνει λόγο για «τιμωρία των δύσμοιρων «νοικοκυραίων» δημιουργών-πολιτών, των «μερμηγκιών», κατ’ αντίθεση προς τους «τέττιγγες» της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης» ενώ προσθέτει ότι «σε μια τέτοια προσέγγιση ενυπάρχει και μια ανήθικη σκέψη, εντελώς συκοφαντική για την μεσαία τάξη, ότι δηλαδή αυτό που έχτισαν ή αυτό που απέκτησαν από κληρονομιά ή γονική παροχή οι εν λόγω ιδιοκτήτες είναι προϊόν φοροκλοπής ή φοροδιαφυγής ή άλλης παράνομης και αθέμιτης συμπεριφοράς. Ενώ, τουναντίον, εκείνοι απέκτησαν πληρώνοντας τους φόρους μεταβιβάσεως και έχτισαν προσφέροντας δουλειά σε μαστόρους και εργάτες, πληρώνοντας ΦΠΑ και εισφορές ΙΚΑ, και δίνοντας μ’ έναν λόγο παλμό και ώθηση στην εθνική οικονομία.»
Τιμωρία των δύσμοιρων νοικοκυραίων δημιουργών-πολιτών, των "μερμηγκιών"

Τέλος, σχολιάζοντας τα λεγόμενα Στουρνάρα περί «δικαίας» φορολόγησης των ακινήτων, ο Βύρων Πολύδωρας τονίζει ότι σύμφωνα με έρευνα που έχει κάνει, πρόκειται για μάλλον τραγικά εσφαλμένη και ιστορικά απορριμμένη ήδη από τη Γαλλική Επανάσταση του 1789, η διακήρυξη της οποίας φώτιζε την προάσπιση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας (propriete) ισότιμα με τις αρχές της ελευθερίας (liberte), ισότητας (egalite) και αδελφότητας (fraternite)!!!

Κατόπιν αυτών καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει σε ποιες χώρες της ΕΕ επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας με μόνο κριτήριο την «απλή κατοχή-κυριότητα», την μηδέν εισόδημα αποφέρουσα καθώς και τι ποσά προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει με το επικαιροποιημένο «χαράτσι».

Επιπρόσθετα καλείται ο κ. Στουρνάρας να απαντήσει αν αληθεύουν οι φήμες και πληροφορίες, σχετικά με το εάν έχει ατύπως τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο έχουν εντοπισθεί πολλά «κρυμμένα» δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, τα οποία επιδιώκεται από την βαριά φορολογία ακινήτων να κατασχεθούν (ως ένα είδος αφανούς και εκβιαστικού «κουρέματος») προ της τελικής «δήμευσης» των περιουσιών λόγω οφειλών φόρου προς το Δημόσιο

Ο βουλευτής της ΝΔ πάντως μέμφεται το Υπουργείο Οικονομικών για την καθυστέρηση είσπραξης φορολογικών και «ποινικών» εσόδων από πηγές όπως η λίστα Lagard και άλλες λίστες εξαγωγέων συναλλάγματος ή από τις διαβόητες offshore κάνοντας λόγο για προκλητική βραδύτητα, αδράνεια, ακινησία και αβελτηρία των διωκτικών αρχών και των αρμοδίων υπηρεσιών.

«Δεν θα ψηφίσω το
νόμο για το φόρο στα ακίνητα ως έχει» επανέλαβε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής. «Βασίζομαι σε όσα είπαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα γίνει άρση πλειστηριασμών εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις όσων έχουν χρήματα» πρόσθεσε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ